Magyar · Română · English

Főoldal / Konferenciák, rendezvények /

Az 1868. évi nemzetiségi törvény

Hol: Sapientia EMTE JTI, Kolozsvár, Tordai út 4.

Mikor: 2020. február 21, péntek.

KONFERENCIA FELHÍVÁS

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Jogtudományi Intézete konferenciát hirdet az 1868. évi nemzetiségi törvényről.

Tematika: a nemzetiségi törvény elfogadásának előzményei, koncepciója, gyakorlata, a nemzetiségek viszonyulása e jogszabályhoz, a nemzetiségi törvény kontextusa, általános értékelése, gyakorlata és hatásai.

A jelentkezéseket, illetve a 20 percesre tervezett előadások címét és rövid 250-300 szavas összefoglalását 2019. október 15-ig Dr. Fegyveresi Zsoltnak címezve a következő e-mail címre várjuk: fegyveresi@gmail.com. Az előadás elfogadásáról legkésőbb 2019. november 15-ig tájékoztatást küldünk.

A konferencia programját a beérkezett témajavaslatok alapján fogjuk összeállítani, fenntartva a válogatás jogát. Az absztraktok elfogadásáról 2019. november végéig értesítjük a jelentkezőket. A résztvevőknek a kolozsvári szállását és étkezését biztosítjuk (az utazási költségek kivételével). Bátorítjuk nem csak jogászok, hanem történészek, illetve fiatal kutatók (Ph.D. hallgatók részvételét is a rendezvényen).

A konferencián bemutatott előadásokból tanulmánykötetet is meg kívánunk jelentetni.

Konferenciánk  időpontja: 2020. február 21. (Érkezés február 20-án, hazautazás február 22-én).

Konferenciánk helyszíne: Sapientia EMTE Jogtudományi Intézet, Kolozsvár, Tordai út 4.

 

© 2011 Jog Szak, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Kolozsvári Kar

Készítette a Weblap.ro