Magyar · Română · English

Főoldal / Tudományos élet /

3 éve

Új folyóirat a Sapientia EMTE égisze alatt

Megjelent a Revista Română de Istoria Dreptului/Romanian Journal of Legal History első száma. A folyóiratot a Sapientia EMTE és a Forum Iuris Könyvkiadó jelenteti meg.

A Revista Română de Istoria Dreptului/Romanian Journal of Legal History a római jog és a jogtörténet tudományos folyóirata. Konkrét célja, hogy a közép-kelet-európai térségnek és az összehasonlító jogtörténeti megközelítésmódnak külön fórumot teremtsen. A folyóirat kétnyelvű: román vagy angol nyelven írt cikkeket fogad el publikálásra. A folyóirat nyomtatott és online, open access formában is elérhető. A folyóirat évkönyv jelleggel, évente egy alkalommal jelenik meg, de a szerkesztők tervei szerint tematikus különszámokat is meg fognak jelentetni.

Főszerkesztői Dr. Nótári Tamás (római jog, középkori jog története) és Dr. Veress Emőd (összehasonlító jogtörténet, XIX-XX. századi jogtörténet).

A szerkesztőbizottság neves tagjai Prof. dr. Marietta Auer (Németország), Prof. dr. Fethi Gedikli (Törökország), Prof. dr. Manuel Guțan (Románia), Prof. dr. Luigi Lacchè (Olaszország), Prof. dr. Marko Petrak (Horvátország), Prof. dr. Srđan Šarkić (Szerbia) és Dr. habil. Tomasz Scheffler (Lengyelország).

Az első lapszám online elérhető.

 

© 2011 Jog Szak, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Kolozsvári Kar

Készítette a Weblap.ro