Magyar · Română · English

Főoldal / Tudományos élet /

10 éve

Szakunk oktatói kolozsvári tudományos rendezvényeken

A Mikó Imre Szakkollégium és a Dimitrie Cantemir Keresztény Egyetem Jogtudományi Kara tartanak tudományos rendezvényeket a napokban, amelyeken a Sapientia EMTE Jogtudományi Intézetének több oktatója is részt vesz.

A Mikó Imre Jog- és Közgazdaságtudományi Szakkollégium V. alkalommal rendezi meg szakmai napjait. A Jogtudományi Intézet oktatói közül március 23-án dr. Varga Attila A közjog és magánjog határzónájában címmel, dr. Veress Emőd Biztosítékok és biztosíték típusú intézmények az új Polgári törvénykönyvben címmel tartott előadást. Március 24-én, szombaton Pantilimon Rikhárd A jogmegszüntető elévülés általános szabályozása az új Polgári törvénykönyv tükrében témakörben fog előadni.

A Dimitrie Cantemir Keresztény Egyetem kolozsvári Jogtudományi Kara is március 22-23-án tartott nemzetközi tudományos konferenciát. E rendezvényen intézetünket dr. Alexandru Virgil Voicu egyetemi tanár és Kis Réka képviselték, akik a sport gyakorlásához való jog alapjogi megközelítéséről tartottak bemutatót. A konferencia magánjogi szekciójában dr. Veress Emőd tartott előadást, témája az adásvételi szerződés hitelbiztosítékként történő felhasználása volt.

 

© 2011 Jog Szak, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Kolozsvári Kar

Készítette a Weblap.ro