Magyar · Română · English

Főoldal / Tudományos élet /

5 éve

Szakmai programok a Sapientia EMTE Jogtudományi Intézetében (2014/15-ös tanév, II. félév)

A második félévben is gazdag tudományos programmal jelentkezik a Sapientia EMTE Jogtudományi Intézete.

Február 26-án Asztalos Csaba, az Országos Diszkriminációellenes Tanács elnöke fog előadást tartani. Március 9-10-én Somssich Réka, az ELTE ÁJK oktatója tart Erasmus szakszemináriumot az Európai Bíróság előtti eljárásokról. Április hónap folyamán (a dátum a napokban kerül rögzítésre) biztosítéki jogi kerekasztalra kerül sor, amelynek során az új román és magyar polgári törvénykönyvek jelzálogra, kezességre és egyéb biztosítékokra vonatkozó szabályozását elemzik az előadók komparatív megközelítésben.

Májusban három rendezvényre is sor kerül: ekkor lesz a második Országos Sportjogi Konferencia (román és angol nyelven), neves amerikai vendégtanárt várunk, Frank Razzano-t, aki a tőkepiaci jogról fog előadássorozatot tartani (május 4-15 között), illetve május 22-én egy konferencia keretében értékeljük a rendszerváltás után újjászületett parlamentarizmus 25. éves évfordulóját és eredményeit.

A félévet az I. Torockói Jogászgyűlés zárja, egy nyári egyetem típusú rendezvény, amelynek társszervezői az Erdélyi Magyar Jogászok Társasága (EMJT) és az Erdélyi Múzeum Egyesület (EME). Erre a rendezvényre június 26-28 között kerül sor.

Az alakuló programokról, részletes információkról a honlapunk Konferenciák, rendezvények rovatában lehet folyamatosan tájékozódni.

 

© 2011 Jog Szak, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Kolozsvári Kar

Készítette a Weblap.ro