Magyar · Română · English

Főoldal / Tudományos élet /

1 éve

Rendezvényeink a Kolozsvári Magyar Napokon

A Sapientia EMTE Jogtudományi Intézete két rendezvényt szervez a Kolozsvári Magyar Napok Keretében.

Hamarosan rajtolnak a 13. Kolozsvári Magyar Napok eseményei! A Sapientia EMTE Jogtudományi Intézete két érdekes rendezvényt kezdeményezett.

800. éves az Aranybulla

Az első rendezvényre augusztus 18-án, csütörtökön 17 órától kerül sor a Bocskai házban, a téma a 800 éves Aranybulla. A kerekasztal megbeszélésen az Aranybulla jogtörténeti jelentőségét vitatják meg Szabó István egyetemi tanár (Pázmány Péter Katolikus Egyetem), Fazakas Zoltán József egyetemi adjunktus (Károli Gáspár Református Egyetem) és Veress Emőd egyetemi tanár (Sapientia EMTE). Az esemény társszervezője a budapesti Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet.

Erdélyi jogászok történelmi viharokban

A második esemény augusztus19-én, pénteken, szintén 17 órától és a Bocskai házban kerül megrendezésre. A téma: "Erdélyi jogászok történelmi viharokban". Három komplex, érdekes erdélyi jogászi életútról lesz szó, Óvári Elemér, Kasztner Rezső és Bethlen Béla életét idézik meg az előadók: Veress Emőd egyetemi tanár (Sapientia EMTE), Fegyveresi Zsolt egyetemi adjunktus (Sapientia EMTE) és Fazakas Zoltán József egyetemi adjunktus (Károli Gáspár Református Egyetem). Különösen a második világháború előtti és alatt játszott szerepükre fog esni a bemutatók hangsúlya.

Előadóink: Dr. Szabó István, Dr. Veress Emőd, Dr. Fegyveresi Zsolt, Dr. Fazakas Zoltán József

 

© 2011 Jog Szak, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Kolozsvári Kar

Készítette a Weblap.ro