Magyar · Română · English

Főoldal / Tudományos élet /

14 éve

Ott voltunk az I. Civilfeszten!

A Sapientia EMTE keretében működő Kolozsvári Hallgatói Önkormányzat (HÖK) 4 tagja képviselte a Sapientia Természettudományi és Művészeti Karát, valamint a Scientia Kiadót a 2010. június 4–6. között lezajlott első Civil Feszten (ONGFest).

A Karolina téren zajló fesztivál időtartama alatt mintegy 60 civil szervezet vett részt különböző interaktív játékokkal, hirdetvén szervezetüket, céljaikat és programjaikat. A fesztivál alkalmat adott arra is, hogy a civil szervezetek egymás között is kapcsolatokat alakítsanak ki és meghívják egymást programjaikra, képzéseikre stb.

A fesztivál ideje alatt több mint 150 ember fordult meg a Sapientia sátránál érdeklődve az Egyetem működése, szakjai illetve a kiadó könyvei iránt. Nagy népszerűségnek örvendett a szeptemberben induló jog szak a maga külföldi vendégtanáraival és a 15 ingyenes helyeivel. Igazi meglepődés volt az, hogy a fennmaradó 25 tandíjas helyekért is csak 450 eurót (mintegy 1800 lejt) kell fizetni.

Ugyanakkor a szervezetek akik megfordultak a sátornál meghívták az egyetem hallgatóit olyan kapcsolatépítő programokra mint pl. a Verespataki Diákegylet alapítógyűlésre, Erdélyi Képírók Egyesülete egy 2 éves fotozási programra stb.

Végh Gergely
K-HÖK Belügyi alelnök

 

© 2011 Jog Szak, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Kolozsvári Kar

Készítette a Weblap.ro