Magyar · Română · English

Főoldal / Tudományos élet /

8 éve

Nemzetközi kutatóhálózat alakult

Október 3-án Kolozsváron, a Sapientia EMTE Jogtudományi Intézetében tartotta alakuló ülését a Societas - CEE Company Law Research Network kutatóhálózat.

A kutatóhálózat célja a közép-kelet európai társasági jog tudományos vizsgálata, az összehasonlító jogi szemlélet érvényesítése, a közép- és kelet európai sajátosságok megjelenítése a kutatásban és a jogalkotási folyamatokban.

A kutatóhálózat elnökének Dr. Martin Winner egyetemi tanárt (Bécs) választották meg, a főtitkári tisztséget Dr. Veress Emőd egyetemi docens (Kolozsvár) tölti be, alelnökök pedig Dr. Papp Tekla egyetemi tanár (Budapest) és Dr. Dorota Maśniak egyetemi docens (Gdańsk).

A kutatóhálózat elfogadta a 2015-ös évre szóló munkatervét is, amelynek részét képezi a Societas - CEE Company Law Research Network hálózat bővítése.

A kutatási tevékenység is elindult. 2015. február 20-án Bécsben fog a vállalatcsoportok sajátos csoportérdekeit vizsgáló szemináriumra sor kerülni, amelyet 2015. novemberében Budapesten megszervezett, a vállalatcsoportokon belül nyújtott biztosítékok kérdéskörének szentelt nemzetközi konferencia fog követni.

A kutatóhálózat saját weboldala még ebben az évben el fog készülni.

 

© 2011 Jog Szak, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Kolozsvári Kar

Készítette a Weblap.ro