Magyar · Română · English

Főoldal / Tudományos élet /

3 éve

Könyvadománnyal gazdagodott a Kolosváry Bálint kutatókönyvtár

Mile Lajos, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusának főkonzulja adott át könyvadományt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektorának, dr. Tonk Mártonnak 2021. február 2-án.

Dr. Rokolya Gábor közjegyző 579 magyar és idegen nyelvű jogi szakkönyvet, lexikonokat, történelmi monográfiákat, történeti és külhoni helytörténeti folyóiratokat adományozott a Jogtudományi Intézet Kolosváry Bálint Kutatókönyvtárának.

A Magyar Országos Közjegyzői Kamara adománya Dósa Elek Erdélyhoni jogtudomány I–III. című reprint kiadványának 100 példányát tartalmazza, amellyel az adományozó kamara célja a ma már nehezen hozzáférhető jogi szakmunka elérhetővé tétele az erdélyi magyar jogászképzésben.

Az ajándékozás előzménye, hogy 2018 áprilisában a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke, Tóth Ádám és Rokolya Gábor, a kamara kulturális bizottságának elnöke Kolozsvárra látogatott. Látogatásuk fő célja Gidófalvy István kolozsvári magyar királyi közjegyző, a Kolozsvári Közjegyzői Kamara elnöke bronz mellszobrának felavatása volt a Sapientia EMTE Kolozsvári Karán. A szobor avatása a magyarországi küldöttség (mintegy 40 közjegyző) jelenlétében ünnepélyes keretek között történt meg. A delegáció látogatása során úgy döntött, hogy felkarolja az egyetemi könyvtár jogi gyűjteményének korszerűsítését az elkövetkezendő években, és ezt támogatni kívánja a jövőben is.

Ezúton is köszönjük a jelentős jogi könyvadományt!

 

© 2011 Jog Szak, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Kolozsvári Kar

Készítette a Weblap.ro