Magyar · Română · English

Főoldal / Tudományos élet /

7 hónapja

III. Magyar Jogi Könyvszalon - a Sapientia EMTE részvételével

A szakmai és tudományos vitákhoz, a szellemi gyarapodáshoz jogászi és nem jogászi világban egyaránt nélkülözhetetlen a szakirodalom ismerete és a megfelelő fórumok megteremtése.

A Magyar Jogász Egylet és a Magyarország Alkotmánybírósága ehhez kíván hozzájárulni azzal, hogy a hagyományt folytatva, a nagy sikerre való tekintettel immár harmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Jogi Könyvszalont 2023. október 7-én – a Károli Gáspár Református Egyetemmel kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően – az impozáns Károlyi–Csekonics-palotában. Kedvezményes könyvvásár, könyvbemutatók, exkluzív dedikálási lehetőségek, híres jogászok, színvonalas szakmai programok, díjátadók egy csodálatos helyszínen.

Az érdeklődőket huszonegy magyar nyelvű jogi könyvkiadással foglalkozó kiadó várja az erre az alkalomra megjelenő friss kiadványaival, és könyvbemutatókkal. A látogatók nemcsak kedvezményes áron juthatnak a szakkönyvekhez, tankönyvekhez, hanem exkluzív dedikálási lehetőséget is kapnak neves szerzőkhöz. A program ezen kívül érdekes pódiumbeszélgetéseket kínál sikeres jogászokkal, véleményformálókkal és közszereplőkkel.

A szakmai és tudományos vitákhoz, a szellemi gyarapodáshoz jogászi és nem jogászi világban egyaránt nélkülözhetetlen a szakirodalom ismerete és a megfelelő fórumok megteremtése. A Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság ehhez kíván hozzájárulni azzal, hogy a hagyományt folytatva, a nagy sikerre való tekintettel immár harmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Jogi Könyvszalont 2023. október 7-én – a Károli Gáspár Református Egyetemmel kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően – az impozáns Károlyi–Csekonics-palotában. Kedvezményes könyvvásár, könyvbemutatók, exkluzív dedikálási lehetőségek, híres jogászok, színvonalas szakmai programok, díjátadók egy csodálatos helyszínen.

A rendezvény díszvendége:

Claire Legras, Franciaország magyarországi nagykövete

A Sapientia EMTE és a Jogtudományi Intézet könyvkiadója, a Forum Iuris idén is saját standdal vesz részt az eseményen.

A könyvszalon keretében kerül sor a következő Sapientia EMTE-s rendezvényre:

Bibó István konferenciaterem

12.30-13.15 Sapientia EMTE és Forum Iuris Kiadó: Veress Emőd (szerk.): Erdélyi jogászok. Jogászportrék III.
Moderátor: Prof. Dr. Balogh Elemér (SZTE ÁJTK)
Résztvevők: Prof. Dr. Vékás Lajos akadémikus (ELTE ÁJK), Dr. Fegyveresi Zsolt egyetemi adjunktus (Sapientia EMTE) és Prof. Dr. Veress Emőd (ME ÁJK és Sapientia EMTE)

A Könyvszalon Nagydíj ünnepélyes díjátadójára is itt kerül sor, ahol három kategóriában hirdetnek győztest a bíráló bizottságok elnökei. A 2022-es év legjobb elméleti és a legjobb gyakorlati jellegű jogtudományi szakkönyv szerzője és kiadója, valamint a legjobb PhD disszertáció írója viheti haza a Magyar Jogász Egylet díját.

Teljes program itt elérhető.

 

© 2011 Jog Szak, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Kolozsvári Kar

Készítette a Weblap.ro