Magyar · Română · English

Főoldal / Tudományos élet /

1 éve

III. Bűnügy-történeti konferencia

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Jogtudományi Intézete 2023. október 13-án Kolozsváron megszervezi a III. Bűnügy-történeti konferenciát, amelyre szeretettel meghívjuk.

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Jogtudományi Intézete meghirdeti a III. Bűnügy-történeti konferenciát. A rendezvény első két kiadásának sikere meggyőzte a szervezőket arról, hogy ezt a közös munkát érdemes folytatni és ezt a rendezvény kétévente megszervezni.

Konferenciánk időpontja: 2023. október 13-a, péntek (érkezés október 12-én, hazautazás október 14-én).

Tematika: 19-21. századi, Kelet-Közép Európában elkövetett egyedi bűnesetek történettudományi, jogtörténeti, kriminalisztikai, pszichológiai, büntetőjogi, büntető-eljárásjogi és kriminológiai vizsgálata.

Konferenciánk azt a célkitűzést fogalmazta meg, hogy találkozási alkalmat teremt mindazoknak, akik bűnügy-történettel foglalkoznak.

A jelentkezéseket, illetve a 20 percesre tervezett előadások címét és rövid, 250-300 szavas összefoglalását 2023. április 15-ig a következő e-mail címre várjuk: fegyveresi (kukac) kv.sapientia.ro

A konferencia programját a beérkezett témajavaslatok alapján fogjuk összeállítani, fenntartva a válogatás jogát. Az absztraktok elfogadásáról 2023. május 15-ig értesítjük a jelentkezőket. A résztvevők kolozsvári szállását és étkezését biztosítjuk (az utazási költségek kivételével).

Publikálás végett a végleges, magyar nyelvű tanulmányokat a korábbiaktól eltérően a konferencia előtt, legkésőbb 2023. szeptember 15-ig kell leadni. A konferencián bemutatott előadások az Erdélyi Jogélet című folyóirat tematikus (2023/2.) számában fognak megjelenni. Az I. Bűnügy-történeti konferencia előadásain alapuló tanulmánykötet online is elérhető, illetve a II. Bűnügy-történeti konferencia előadásait tartalmazó Erdélyi Jogélet 2021/3. lapszáma úgyszintén.

Konferenciánk helyszíne: Sapientia EMTE Jogtudományi Intézet, Kolozsvár, Tordai út 4.

A rendezvény támogatói: Magyarország Igazságügyi Minisztériuma, Forum Iuris Könyvkiadó, Lupán Ernő Alapítvány.

A konferencia szervezőbizottsága nevében:

Dr. Kádár Hunor egyetemi adjunktus

 

© 2011 Jog Szak, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Kolozsvári Kar

Készítette a Weblap.ro