Magyar · Română · English

Főoldal / Tudományos élet /

3 éve

II. Bűnügy-történeti konferencia

Részvételi felhívás

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Jogtudományi Intézete meghirdeti a II. Bűnügy-történeti konferenciát. A rendezvény első kiadásának sikere meggyőzte a szervezőket arról, hogy érdemes folytatni és ez a rendezvény akár hagyományossá válhat, és kétévente megszervezhető.

Konferenciánk időpontja: 2021. szeptember 24-e, péntek (érkezés szeptember 23-án, hazautazás szeptember 25-én). [A Covid-19 helyzet függvényében az időpont módosítása nem kizárt: klasszikus jelenléti konferenciát, és nem online rendezvényt szeretnénk tartani].

Tematika: 19-21. századi, Kelet-Közép-Európában elkövetett egyedi bűnesetek történettudományi, jogtörténeti, kriminalisztikai, pszichológiai, büntetőjogi, büntető-eljárásjogi és kriminológiai vizsgálata.

Konferenciánk azt a célkitűzést fogalmazta meg, hogy találkozási alkalmat teremt mindazoknak, akik bűnügy-történettel foglalkoznak.

A jelentkezéseket, illetve a 20 percesre tervezett előadások címét és rövid, 250-300 szavas összefoglalását 2021. június 6-ig a következő e-mail címre várjuk: fegyveresi (kukac) gmail.com

A konferencia programját a beérkezett témajavaslatok alapján fogjuk összeállítani, fenntartva a válogatás jogát. Az absztraktok elfogadásáról 2021. június 15-ig értesítjük a jelentkezőket. A résztvevők kolozsvári szállását és étkezését biztosítjuk (az utazási költségek kivételével).

Publikálás végett a végleges, magyar nyelvű tanulmányokat legkésőbb 2021. szeptember végéig kell leadni. A konferencián bemutatott előadások az Erdélyi Jogélet című folyóirat tematikus számában fognak megjelenni. Az I. Bűnügy-történeti konferencia előadásain alapuló tanulmánykötet online is elérhető.

Konferenciánk helyszíne: Sapientia EMTE Jogtudományi Intézet, Kolozsvár, Tordai út 4.

A rendezvény támogatói: Magyarország Igazságügyi Minisztériuma, Forum Iuris Könyvkiadó, Lupán Ernő Alapítvány.

(Fotó: Fortepan)

 

© 2011 Jog Szak, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Kolozsvári Kar

Készítette a Weblap.ro