Magyar · Română · English

Főoldal / Tudományos élet /

1 éve

Fejezetek a magyar magánjogi kodifikáció történetéből. Európai kitekintéssel

Szeptember 17-én, a II. Magyar Jogi Könyvszalon keretében, Budapesten mutatják be Veress Emőd új kötetét.

A szakmai és tudományos vitákhoz, a szellemi gyarapodáshoz jogászi és nem jogászi világban egyaránt nélkülözhetetlen a szakirodalom ismerete és a megfelelő fórumok megteremtése. A Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság ehhez kíván hozzájárulni azzal, hogy a hagyományt folytatva, a nagy sikerre való tekintettel immár második alkalommal rendezi meg a Magyar Jogi Könyvszalont 2022. szeptember 17-én - a Károli Gáspár Református Egyetemmel kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően - az impozáns Károlyi-Csekonics-palotában. Kedvezményes könyvvásár, könyvbemutatók, exkluzív dedikálási lehetőségek, híres jogászok, színvonalas szakmai programok, díjátadók egy csodálatos helyszínen.

Magyar Jogi Könyvszalon keretében kerül sor Veress Emőd új könyvének a bemutatójára: Fejezetek a magyar magánjogi kodifikáció történetéből. Európai kitekintéssel. A bemutató 12.35-kor kezdődik a Károlyi-Csekonics-palota Bibó István termében.

A kötetet Vékás Lajos akadémikus, az ELTE egyetemi tanára és Menyhárd Attila, az ELTE egyetemi tanára mutatják be, moderátor Fegyveresi Zsolt, a Sapientia EMTE egyetemi adjunktusa.

A kötetet a Forum Iuris Könyvkiadó jelentette meg 2022-ben Kolozsváron.

A szerző, Veress Emőd a Sapientia EMTE és a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának egyetemi tanára, a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet főosztályvezetője.

 

© 2011 Jog Szak, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Kolozsvári Kar

Készítette a Weblap.ro