Magyar · Română · English

Főoldal / Tudományos élet /

5 éve

Az ezerarcú magánjogról tanácskoztak Budapesten

Az ezerarcú magánjog: a jogfejlődés útjai és lehetőségei a XXI. században címmel szerveztek konferenciát a budapesti Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. A rendezvényen három oktatónk is előadást tartott.

A közjog és a magánjog kapcsolatáról, a magzat jogi helyzetéről és a drónok által okozott kárfelelősségről is szó volt a többi között a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, Budapesten tartott tudományos rendezvényen. A tanácskozás a Magánjogot Oktató Fiatalok tizedik, a Magánjogot Oktatók Egyesületének nyolcadik éves rendes konferenciája volt, ahol több mint félszáz, a magyarországi egyetemeken jogot oktató és kutató szakember tartott tudományos előadást. A rendezvényt Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter nyitotta meg.

A konferencián a Kolozsvári Kar Jogtudományi Tanszékének három oktatója is részt vett. Dr. Vallasek Magdolna egyetemi adjunktus A munkavállalói jogalanyiság kérdése a román munkajogban címmel tartott előadást, Dr. Veress Emőd egyetemi docens a egyetemleges felelősség gyakorlati problémáiról, Dr. Sztranyiczki Szilárd egyetemi adjunktus pedig a romániai ingatlan-nyilvántartás jövőképéről beszélt.

 

© 2011 Jog Szak, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Kolozsvári Kar

Készítette a Weblap.ro