Magyar · Română · English

Főoldal / Hallgatói élet /

2 éve

Price Media Law Moot Court Competition

Sapis eredmények a Price Media Law Moot Court Competition nemzetközi médiajogi verseny regionális válogatófordulóján

 

Sikeres szereplést tudhat maga mögött a Sapientia jogász-csapata a Price Media Law Moot Court Competition nemzetközi médiajogi perbeszédverseny regionális fordulóján (2021. december 8-10).

Joghallgatóink 2018 óta immár negyedik alkalommal méretkeznek meg a perbeszédversenyen és idén két díjat hoztak haza: Iklandi Boglárka negyedéves joghallgató különdíjat nyert a legjobb szóbeli érvelés kategóriában (Best Speaker No. 9), illetve a Sapis csapat nyerte a “leglelkesebb csapatnak” járó különdíjat is (Spirit of the moot), annak köszönhetően, hogy a legnépesebb és legkitartóbb szurkológárda követte online zajló meccseit.

 

Iklandi Boglárka – Best Speaker No. 9

Iklandi Boglárka – Best Speaker No. 9

 

A Price Media Law Moot Court Competition egy évente megrendezésre kerülő, angol nyelvű, nemzetközi perszimulációs verseny, amely a nemzetközi médiajog és a kapcsolódó emberi jogok témakörére összpontosít, nevét a „Programme in Comparative Media Law and Policy” (PCMLP) alapítója, Monroe E. Price jogász tiszteletére kapta. Első alkalommal 2008-ban Oxfordban került megrendezésre, 2010 óta pedig a nemzetközi fordulón történő megmérettetés előfeltétele a regionális fordulón való részvétel és kvalifikáció. A Price Media Law Moot Court Competition az egyetlen úgynevezett „Grand Slam” perbeszédmondó verseny a világon, amelynek regionális fordulóját Magyarország szervezheti (az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar révén).

A verseny regionális fordulójában a Dél- és Közép-Kelet-európai régióból a médiajog, a szólásszabadság, az adatvédelem és az infokommunikáció iránt érdeklődő hallgatók mérik össze jogi tudásukat és érvelési készségeiket angol nyelven.

A 2021-2022-es évben a Sapientia csapata 6 rendes tagot (Balla Bulcsú, Iklandi Boglárka, Nagy Gellért, Szabó Kriszta, Szabó Erzsébet Zsófia és Torjai Gergő-Zoltán), illetve egy megfigyelő tagot (Howson Hannah Laura) számlált, a csapat felkészítője dr. Kokoly Zsolt, egyetemi adjunktus volt (a munkában, az eddigi évekhez hasonlóan) részt vett dr. Székely János egyetemi adjunktus is.

A részvétel hasznos szakmai tapasztalatot jelentett, melyet később sikerrel kamatoztathat a még fiatal – ebben a felállásban először megméretkező – csapat.

 

 

 

 

 

 

© 2011 Jog Szak, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Kolozsvári Kar

Készítette a Weblap.ro