Magyar · Română · English

Főoldal / Hallgatói élet /

2 éve

Pályázati kiírás Dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíjra

A pályázat benyújtható 2021. április 1. és 2021. április 30. között, déli 12.00 óráig közép-európai idő szerint.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának megbízásából a Bethlen Gábor Alapról szóló 2010. évi CLXXXII. törvény alapján nyílt pályázatot hirdet a Bethlen Gábor Alap 2021. évi „Nemzetpolitikai célú támogatások” előirányzata terhére az alábbiak szerint.

A Magyar Állandó Értekezlet által 2011. november 24-én teljes egyetértésben elfogadott „Magyar Nemzetpolitika – a nemzetpolitikai stratégia kerete” dokumentum átfogó célként jelöli meg a külhoni magyar közösségek számbeli, szellemi, gazdasági és jogi gyarapodását. A dokumentum szerint „a jogilag gyarapodó közösség tagja jogait magabiztosan használja, azokat védi és szükség esetén ki kívánja terjeszteni.”

A Dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíjprogram (a továbbiakban: ösztöndíjprogram) a külhoni magyar gazdasági jogászképzést kívánja fejleszteni. A jelen pályázati kiírás célja, hogy olyan jól képzett, a nemzet iránt elkötelezett, a magyar és a többségi állam szerinti szaknyelvet egyaránt ismerő, mindkét országban tapasztalatokat szerzett jogászokkal rendelkezzenek a közösségek, akik segítenek e cél elérésében, továbbá lehetőséget adjon a magyar nemzetiségű jogászok közötti szakmai együttműködésre.

A támogatásban részesíthető tanévenkénti keretszám Erdély régió részére 10 fő.

Részletek itt.

Az ösztöndíj névadójáról lásd az Erdélyi jogászok. Jogászportrék I. c. letölthető könyv vonatkozó fejezetét.

 

© 2011 Jog Szak, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Kolozsvári Kar

Készítette a Weblap.ro