Magyar · Română · English

Főoldal / Hallgatói élet /

3 éve

Médiajogi Perbeszédverseny 2018-2019 Price Media Law Moot Court

Az Oxfordi Egyetem Társadalomtudományi és Jogi Kutatóközpontján belül működő Összehasonlító médiajogi és médiapolitikai szakirány perbeszédversenyt hirdet. Jelentkezz most!

Az Oxfordi Egyetem Társadalomtudományi és Jogi Kutatóközpontján belül működő Összehasonlító médiajogi és médiapolitikai szakirány (Program in Comparative Media Law & Policy (PCMLP – Oxford University, Centre of Social and Legal Studies) által évenként meghirdetett médiajogi perbeszédverseny a leghíresebb médiajogi és szólásszabadsági nemzetközi megmérettetés, melynek oxfordi világdöntőjébe hét regionális válogatón keresztül vezet az út. Az idei verseny regionális, dél-kelet-európai döntőjére Budapesten kerül sor 2018 decemberében, ezt követi az oxford világdöntő 2019 áprilisában.

A perbeszédversenyre egy megadott jogesetet kell feldolgozni, előbb a felperes, ezt követően pedig az alperes fél oldaláról bemutatva. Az írásbeli anyagban leadott érvek alapján épül fel a csapatok perbeszéde, melynek folyamatában a bírói testület szabadon is kérdezhet az éppen beszuédet mondóktól.

Tekintve, hogy a a dél-kelet-európai regionális döntő helyszíne Budapest (ELTE Állam- és Jogtudományi Kar), a verseny a Sapientia EMTE joghallgatói számára is remek lehetőséget biztosít, amennyiben:

  • Érdeklődsz az infokommunikációs jog, a médiajog, vagy a szólás- és sajtószabadság iránt,
  • Szeretnél gyakorlati tapasztalatot szerezni angol nyelven,
  • Képviselnéd a szakot egy nemzetközi perbeszédversenyen,
  • Szívesen résztvennél a dél-kelet-európai regionális döntőn Budapesten 2018 decemberében
  • Megmérkőznél a világ vezető egyetemeinek hallgatóival is az oxfordi világdöntőn 2019 áprilisában.

Jelentkezni Dr. Kokoly Zsoltnál, a kokolyzsolt@yahoo.com címen lehet.

Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 28. (péntek) 20,00 óra.

Az Oxford University által szervezett versenyről további információkat itt találhatsz: http://pricemootcourt.socleg.ox.ac.uk

Az idei perbeszédverseny megoldandó esete: 2018/2019 competition case.

 

 

© 2011 Jog Szak, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Kolozsvári Kar

Készítette a Weblap.ro