Magyar · Română · English

Főoldal / Hallgatói élet /

4 éve

Érvelés és tárgyalástechnika - kommunikációs képzés joghallgatóknak

Dr. Bárdi Lajos, a Budapesti Közszolgálati Egyetem mesteroktatója képességfejlesztő tréninget tart a Sapientia EMTE joghallgatóinak.

A kifejezetten gyakorlati jellegű, interaktív képzésre tömbösített formában kerül sor, az általános kommunikáció elemeinek vizsgálatát követi egy szűkítés – itt a vizsgálódás kifejezetten a befolyásolásra koncentrálódik. Szerves része a képzésnek a gyakorlat, melynek során egyéni és csoportos szituációs feladatokban kell a hallgatóknak részt venni. Gyakorolják az egyéni, prezentációs helyzeteket, melyet közösen elemzünk. Önállóan kell érvelési gyakorlatokra felkészülniük és azokban sikeresen szerepelni.

A kurzus gyakorlati jellegű kompetenciák megszerzését teszi lehetővé: a tárgyalás és érvelés elemeinek alapos ismerete mellett legyenek képesek megtervezni egy tárgyalást, legyenek képesek egy adott álláspont lehető leghatékonyabb megvédésére – és mindemellett legyenek képesek felismerni a tárgyalás és érvelés során alkalmazott „csapdákat”.
A képzés ingyenes, időtartama 2x4 óra, a két alkalomra május 8-án (10,00-14,00 — B302) és 10-én (10,00-14,00 — B302) kerül sor. Jelentkezni Csíki Vanda tanszéki titkárnál lehet emailben (csikivanda@kv.sapientia.ro).

 

© 2011 Jog Szak, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Kolozsvári Kar

Készítette a Weblap.ro