Magyar · Română · English

Főoldal / Hallgatói élet /

5 éve

Bécsi szakmai kirándulás

Jelentkezés 2017. február 28-ig!

A Sapientia EMTE bécsi szakmai kirándulást szervez joghallgatóknak.

Az egyetem saját és pályázati forrásokból biztosítja az utazás és szállás költségeit, a résztvevőknek az étkezés költségeit kell vállalnia. A hallgatók kötelessége valamennyi szakmai programon részt venni.

Ez a lehetőség 12 egyetemi hallgató számára nyitott. Túljelentkezés esetén a résztvevők sorrendjének felállítása az egyetemi tanulmányi eredmények alapján történik.

Jelentkezni 2017. február 28-ig lehet, a csikivanda (kukac) kv.sapientia.ro e-mail címen vagy személyesen Csiki Vanda tanszéki titkárnál.


Beszámoló

A kirándulás három fő állomást érintett. Az első Kecskemét volt, ahol Dr. Nánási László főügyész bemutatta az ügyészség mindennapos működését. Ezt követően Székesfehérvárra utaztunk, ahol Fegyveresi Zsolt tásult oktató bemutatót tartott a középkori Magyarország jogi intézményeiről. Ez volt a csoport első szálláshelye is.

A kirándulás fő célpontja Bécs volt. Ide a kirándulás második napján érkeztünk a korai székesfehérvári indulás után. Az osztrák fővárosban Dr. Milassin László egyetemi docens vezette a csoportot. Először az ENSZ Irodát látogattuk meg, ahol több angol nyelvű szakmai bemutatót hallhattunk az intézmény munkatársaitól. Ezt követően a Bécsi Egyetem Jogi karának oktatója, Dr. Martin Winner mutatta be az egyetemet és beszélt az osztrák jogi oktatásról, valamint nemzetközi tanulmányi és kutatási lehetőségekről.

Nagyon örvendünk, hogy évről évre sikerül e fontos szakmai tapasztalatot nyújtó rendezvényt megszerveznünk és meggyőződésünk, hogy ez valós segítséget jelent a hallgatók számára. Elsősorban megismerhetik más államok jogi intézményeinek működését és tudámost szereznek nemzetközi továbbtanulási vagy kutatási lehetőségekről. Másodsorban pedig egy ilyen jellegű kirándulás hatalmas kohéziót jelent a résztvevők számára és egy nagyon közvetlen kapcsolat kialakulásának lehetőségét a hallgatók és tanárok között. Mindkét említett elem jelentős lépésnek tekinthető az egyesület fő célkitűzése fele, egy erős erdélyi magyar jogásztársadalom megteremtésében.

 

Külön köszönet illeti a Communitas Alapítványt és a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget amiatt, hogy támogatja kezdeményezésünket és lehetővé tette a rendezvény megvalósulását.

Támogató:

 

 

© 2011 Jog Szak, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Kolozsvári Kar

Készítette a Weblap.ro